З 18.10.2017 по 20.10.2017 р. за ініціативи проф. Івана М. Сопушинського відбулась робоча навчально-виробнича поїздка до лісового коледжу в м. Тухоля та до ДП “Запорово лісове господарство”. В поїздці прийняли участь директор Роман М. Дадак (Технологічний коледж НЛТУ України), директор Степан С. Сохнацький (ДП “Жовківське лісове господарство”), головний лісничий Іван С. Акришора (ДП “Берегометське лісомисливське господарство”) та радник Микола М. Данилюк (Верховинська районна Рада).

Результатом візиту в лісовий коледж м. Тухоля стало ознайомлення з навчально-практичним комплексом та досягнення угоди про обмін студентами та викладачами, що заплановано на весняний семестр 2018 р.

Візит до державного підприємства “Запорово лісове господарство”

Польськими колегами в ДП “Запорово лісове господарство” директором Станіславом Варпечовскім, заст. директора Тереси Валос, інженерами надзору Анджеєм Валос та Марціном Яновським було добре організовано виїзди до лісу, на деревооброблювальні підприємства та декоративні господарства. Поєднання знань наукового та виробничого циклів щодо ведення лісового господарства та збереження довкілля мало за мету розвинути навчально-науково-виробничу спі впрацю, що знайде своє відображення в можливостях проходження бакалаврських практик та магістерських стажувань студентами НЛТУ України, а також в професійному обміні співробітниками між українськими та польськими лісогосподарськими підприємствами.

Наступним кроком передбачено подання спільних навчально-виробничих проектів.

Іван М. Сопушинський
Професор кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу НЛТУ України, д.с.-г.н.