У Навчально-науковому інституті лісового і садово-паркового господарства 21-23 березня 2019 року була проведена олімпіада студентів випускних курсів коледжів лісогосподарського профілю. В олімпіаді взяли участь 32 учасники з 11 коледжів, зокрема: Березнівський лісотехнічний коледж Національного університету водного господарства та природокористування, Вінницький транспортний коледж, Закарпатський лісотехнічний коледж, Кременецький лісотехнічний коледж, Лубенський лісотехнічний коледж, Малинський лісотехнічний коледж, Прикарпатський лісогосподарський коледж, Сторожинецький лісовий коледж, Технологічний коледж НЛТУ України, Чугуєво-Бабчанський лісний коледж, Шацький лісовий коледж ім. В.В. Сулька.
З вітальним словом перед учасниками виступили проректор НЛТУ України Борис Микола Михайлович і директор ННІ ЛСПГ Миклуш Степан Іванович. Ними було акцентовано увагу на необхідності підготовки висококваліфікованих та всебічно розвинутих фахівців для галузі лісового господарства з метою популяризації професії, вирощування високопродуктивних деревостанів, збереження біорізноманіття в умовах глобального потепління клімату. Метою проведення олімпіади було залучення кращих випускників коледжів лісогосподарського профілю для продовження навчання в одному з найпрестижніших вищих навчальних закладів України та знаного у Європі та світі, де майбутні студенти зможуть отримати високоякісні знання та реалізувати себе. Учасників олімпіади ознайомили з положенням та програмою олімпіади, де для кожного студента передбачено індивідуальні завдання з теорії та практики ведення лісового господарства, які включали найважливіші фахові дисципліни, зокрема: дендрологія, лісознавство, лісівництво, лісозахист, лісові культури, лісова таксація і деревинознавство.
Учасники олімпіади успішно справилися з поставленими завданнями, де проявили кращі знання в сферах лісознавства, лісівництва, лісових культур і деревинознавства. Після напруженого змагання для студентів коледжів та їх керівників була організована дозвільна програма, в рамках якої вони мали змогу відвідати виставу «Сватання на Гончарівці» у Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької.
У суботу 23 березня 2019 року голова журі проф. Осадчук Л.С. і директор ННІ ЛСПГ проф. Миклуш С.І. поділилися своїми враженнями з керівниками груп, обговорили окремі етапи олімпіади, підвели підсумки і відзначили нагородами таких переможців:

І місце

Ігнатюк Святослав Анатолійович – Сторожинецький лісовий коледж;
Терлибавка Микола Петрович – Сторожинецький лісовий коледж;
Опалько Олег Анатолійович – Березнівський лісотехнічний коледж;
Шидловський Роман Вікторович – Березнівський лісотехнічний коледж.

ІІ місце

Здоровик Анна Андріївна – Лубенський лісотехнічний коледж;
Ковтун Ілля Романович – Чугуєво-Бабчанський лісний коледж;
Мельник Вадим Юрійович – Березнівський лісотехнічний коледж;
Богдан Олександр Михайлович – Шацький лісовий коледж ім. В.В. Сулька;
Черня Валентин Юрійович – Лубенський лісотехнічний коледж;
Сумарюк Володимир Миколайович – Сторожинецький лісовий коледж.

ІІІ місце

Козачок Олександр Олександрович – Чугуєво-Бабчанський лісний коледж;
Синиця Вікторія Іванівна – Технологічний коледж НЛТУ України;
Романюк Павло Олександрович – Кременецький лісотехнічний коледж;
Романів Віталій Іванович – Прикарпатський лісогосподарський коледж;
Швець Вадим Михайлович – Чугуєво-Бабчанський лісний коледж;
Лясовий Віктор Вікторович – Вінницький транспортний коледж;
Осінський Дмитро Павлович – Малинський лісотехнічний коледж.
Всі учасники олімпіади отримали грамоти. До дискусії були залучені і учасники олімпіади, які одностайно висловилися про доцільність подальшого проведення подібного заходу і підтвердили свої наміри у майбутньому вступати до лав студентів Національного лісотехнічного університету України.

Проведення олімпіади серед кращих випускників коледжів сприяє реалізації здібностей талановитих студентів і є важливою ланкою у процесі формування покоління науковців та практиків для лісової галузі держави.

Вітаємо представників коледжів та їх наставників із значними здобутками та зичимо подальших звершень на студентській ниві у Національному лісотехнічному університеті України!