ОГОЛОШЕННЯ

До уваги студентів НЛТУ України, аспірантів, викладачів та адміністративних працівників

Національний лісотехнічний університет України і
Університет Вальядоліду
(University of Valladolid, Іспанія)
оголошують конкурс
на здобуття стипендій для навчання та стажування
в Університеті Вальядоліду
за програмою Євросоюзу Еразмус+ (KA107-ES01-61356) (http://erasmusplus.org.ua/erasmus/ka1-navchalna-mobilnist/indyvidualni-hranty/kredytna-mobilnist.html)

Продовжений дедлайн подання документів на здобуття стипендій для навчання та стажування в Університеті Вальядоліду за програмою Євросоюзу Еразмус+ (KA107-ES01-61356)

Період реалізації мобільності – 2020-2021 н.р. Студентська мобільність може реалізовуватися тільки у весняному семестрі 2020-2021 н.р. Мобільність викладачів та адміністративних працівників може реалізовуватись впродовж 2020-2021 н.р., залежно від епідеміологічної ситуації в Іспанії.

Термін подання документів – до 19 червня 2020 р., 12:00 год. за іспанським часом. Всі документи мають бути завантажені на онлайн-платформу UVAMOBPLUS.

Претенденти, які подавали документи за першим дедлайном (15 березня 2020 р.), однак не завершили процес подання документів в системі UVAMOBPLUS, можуть завершити подання документів у рамках оновленого дедлайну.

Заявки претендентів, які подали документи за першим дедлайном (15 березня 2020 р.), оцінені Конкурсною комісією НЛТУ України. Результати оцінювання будуть оголошені після їх затвердження Університетом Вальядоліду.

Студенти, аспіранти, викладачі та адміністративні працівники, які не подавали документи за попереднім конкурсним відбором, однак зацікавлені в реалізації мобільності, можуть подати документи відповідно до умов конкурсу в рамках оновленого дедлайну.

——————————————————————————————————————————

Конкурс оголошується на здобуття 5 стипендій для студентів/аспірантів та 2 стипендій для викладачів/адміністративних працівників для українських університетів-партнерів (НЛТУ України, Національний медичний університет ім. Богомольця, Івано-Франківський національний медичний університет, Чернігівський національний технологічний університет, Харківський національний університет радіоелектроніки).

Навчання та стажування фінансується за рахунок програми Євросоюзу Еразмус+ у такому розмірі:

  • грант для студентів/аспірантів: 850 євро / місяць (5 місяців). Всього: 4250 євро
  • витрати на подорож: квиток з НЛТУ України до Університету Вальядоліду та зворотній квиток – 360 євро;
  • грант для викладачів та адміністративного персоналу: 160 євро / день (5 днів) + 2 дні на подорож (160 євро / день). Всього: 1120 євро.

Період реалізації мобільності – 2020-2021 н.р.

Програми навчання, відкриті для студентів НЛТУ України, в Університеті Вальядоліду:

  • Міжнародний семестр для студентів-бакалаврів у галузі лісового господарства в Університеті Вальядоліду.

Термін навчання – 01/02/2021-30/06/2021. Мова навчання – англійська.

Ознайомитись з програмою навчання в Університеті Вальядоліду можна за посиланням: «International Semester in Forestry»

До участі в конкурсі допускаються студенти 2-3-го курсу денної форми, які навчаються за такими спеціальностями: “Екологія”, “Лісове господарство” (в т.ч. освітніх програм “Мисливське господарство” i “Лісова інженерія”), “Садово-паркове господарство”.

  • Міжнародний семестр для студентів-бакалаврів у галузі інжинірингу в Університеті Вальядоліду.

Термін навчання – 01/02/2021-30/06/2021. Мова навчання – англійська.

Ознайомитись з програмою навчання в Університеті Вальядоліду можна за посиланням: International Semester in Industrial Engineering

До участі в конкурсі допускаються студенти 2-3-го курсу денної форми, які навчаються за такими спеціальностями: “Прикладна механіка” (в т.ч. освітніх програм “Промисловий інжиніринг” i “Технічний сервіс” ), “Галузеве машинобудування” (в т.ч. освітніх програм “Машини та обладнання лісового господарства” i “Інжиніринг, машини деревообробної промисловості”), “Деревообробні та меблеві технології”.

  • Міжнародний семестр для студентів-бакалаврів у галузі комерції в Університеті Вальядоліду.

Термін навчання – 01/02/2021-30/06/2021. Мова навчання – англійська.

Ознайомитись з програмою навчання в Університеті Вальядоліду можна за посиланням: International Semester in Commerce

До участі в конкурсі допускаються студенти 2-3-го курсу денної форми, які навчаються за такими спеціальностями: “Менеджмент” (в т.ч. освітніх програм “Менеджмент організацій і адміністрування” i “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності”), “Економіка” (в т.ч. освітніх програм “Економіка підприємства” та “Економіка довкілля і природних ресурсів”) .

  • Міжнародний семестр для студентів-магістрів у галузі лісового господарства в Університеті Вальядоліду

Термін навчання – 01/09/2020-31/01/2021. Мова навчання – англійська.

Ознайомитись з програмою навчання в Університеті Вальядоліду можна за посиланням: Forest Management based on Data Science

До участі в конкурсі допускаються студенти денної форми навчання 4-го курсу або 2-го курсу (скорочений термін навчання), які будуть вступати до НЛТУ України в 2020 році на освітній ступінь магістра за спеціальностями «Лісове господарство» (в т.ч. освітніх програм “Мисливське господарство” i “Лісова інженерія”) та «Садово-паркове господарство».

  • Міжнародний семестр для студентів-магістрів у галузі інжинірингу в Університеті Вальядоліду

Термін навчання – 01/02/2021-30/06/2021. Мова навчання – англійська/іспанська.

Ознайомитись з програмою навчання в Університеті Вальядоліду можна за посиланням: Master’s Degree in Research into Process and Industrial Systems Engineering

До участі в конкурсі допускаються студенти денної форми навчання 4-го курсу або 2-го курсу (скорочений термін навчання), які будуть вступати до НЛТУ України в 2020 році на освітній ступінь магістра за спеціальностями: “Прикладна механіка”, “Галузеве машинобудування”.

Варіанти, доступні для мобільності аспірантів можна переглянути за посиланням: https://uvamobplus.uva.es/publico/courses, обравши тип мобільності Doctorate та здійснивши пошук. Період реалізації мобільності – до 31 липня 2021 р., тривалість мобільності – 5 місяців. Мова – англійська або іспанська.

Подання заявок за даним типом мобільності узгоджувати з науковими керівником. Обрана програма навчання в Університеті Вальядоліду має бути доречною до освітньо-наукової програми в НЛТУ України. Рекомендується перед початком формування заявки з’ясувати, що включає наукова складова обраної програми навчання в Університеті Вальядоліду (https://uvamobplus.uva.es/publico/courses-Doctorate-пошук), та якою мовою здійснюється підготовка аспірантів.

Варіанти, доступні для мобільності викладачів можна переглянути за посиланням: https://uvamobplus.uva.es/publico/courses , обравши тип мобільності Academic Staff STT (стажування) або Academic Staff STA/STT (стажування та викладання мінімум 4 год) та здійснивши пошук. Період реалізації мобільності – до 31 липня 2021 р. Мова стажування – англійська або іспанська.

Варіанти, доступні для мобільності адміністративних працівників можна переглянути за посиланням: https://uvamobplus.uva.es/publico/courses, обравши тип мобільності Administrative Staff та здійснивши пошук. Період реалізації мобільності – до 31 липня 2021 р. Мова стажування – англійська або іспанська. Подання заявок за типом мобільності Administrative Staff узгоджувати з ВМЗ.

Вимоги щодо допуску до участі в конкурсному відборі:

  • Для бакалаврів: бути офіційно зарахованим студентом в НЛТУ України в 2019-2020 та 2020-2021 н.р., завершити як мінімум один рік навчання, обрана програма навчання в Університеті Вальядоліду має бути доречною до програми навчання в НЛТУ України, статус студента НЛТУ України повинен зберігатися на протязі всього терміну навчання в Університеті Вальядоліду.
  • Для магістрів: бути офіційно зарахованим студентом в НЛТУ України в 2019-2020 та 2020-2021 н.р., обрана програма навчання в Університеті Вальядоліду має бути доречною до програми навчання в НЛТУ України, статус студента НЛТУ України повинен зберігатися на протязі всього терміну навчання в Університеті Вальядоліду.
  • Для аспірантів: бути офіційно зарахованим аспірантом в НЛТУ України в 2019-2020 та 2020-2021 н.р., обрана програма навчання в Університеті Вальядоліду має бути доречною до освітньої-наукової програми в НЛТУ України, статус аспіранта НЛТУ України повинен зберігатися на протязі всього періоду мобільності в Університеті Вальядоліду.
  • Для викладачів і адміністративних працівників: повинні бути працівниками НЛТУ України як на момент подання заявки, так і на період реалізації мобільності.

Умовою допуску до участі у конкурсному відборі на здобуття стипендії для стажування викладачів, у яких сумарний обсяг мобільності зі стажування складає понад 50 календарних днів, є наявність розробленого ними рукопису конспекту лекцій англійською мовою з відповідної дисципліни, затвердженого Науково-методичною радою університету (рішення Науково-методичної ради від 14 листопада 2019 р.).

Заявка подається через сайт Університету Вальядоліду https://www5.uva.es/uvamobplus/ в режимі он-лайн. Всі документи подаються англійською або іспанською мовами.

Керівництво до подання заявки у додатку.

Процес створення заявки починається з реєстрації:

https://uvamobplus.uva.es/login/newUser

Для подачі заявки необхідно підготувати та завантажити наступні документи:

  • Фото
  • Копія паспорту
  • СV – біографічна довідка у форматі EUROPASS https://europass.cedefop.europa.eu/es/documents/curriculum-vitae
  • Рекомендаційний лист
  • Академічна довідка про успішність навчання – для студентів та аспірантів (Додаток 14 «Положення про академічну мобільність учасників освітнього процесу в Державному вищому навчальному закладі “Національний лісотехнічний університет України”»). Для студентів-бакалаврів довідка має підтверджувати, що студент завершив перший рік навчання.
  • Довідка з місця навчання – для студентів та аспірантів (Додаток 13 «Положення про академічну мобільність учасників освітнього процесу в Державному вищому навчальному закладі “Національний лісотехнічний університет України”» ) або довідка, яка підтверджує зайнятість в НЛТУ України (для викладачів та адміністративних працівників – у додатку шаблон).
  • Довідка про знання іноземних мов (сертифікат незалежного оцінювання рівня володіння іноземною мовою або сертифікат, виданий кафедрою іноземних мов НЛТУ України не раніше 1 року до дедлайну подання документів).

Отримати довідку про знання іноземних мов (Language Assessment Sheet, див. додаток 15 Положення) можна, склавши іспит на кафедрі іноземних мов університету. Для складання іспиту потрібно зареєструватися до 24 лютого 2020 року на кафедрі іноземних мов (інформацію про реєстрацію необхідно надіслати на електронну адресу fld@nltu.edu.ua із зазначенням ПІБ та мови).

Іспит відбудеться 25 лютого 2020 року (вівторок) об 11.00 год. на кафедрі іноземних мов. На іспит слід приходити із роздрукованим бланком довідки встановленого зразка. Довідка буде заповнена комісією відповідно до результатів складання іспиту та підписана завідувачем кафедри.

  • Підписана пропозиція щодо мобільності. Форма документу завантажується через он-лайн систему Університету Вальядоліду.

Студентам для заповнення потрібно вказати заплановану відповідність перезарахування дисциплін з програми навчання Університету Вальядоліду в НЛТУ України за обраний семестр мобільності. При заповненні пропозиції щодо мобільності студентам консультуватись з координаторами академічної мобільності у навчально-наукових інститутах.

Аспірантам для заповнення потрібно вказати заплановану програму (на період мобільності – 5 місяців) та методи дослідження. При заповненні пропозиції щодо мобільності аспірантам консультуватись з науковим керівником.

Для викладачів/адміністративних працівників у пропозиції щодо мобільності вказати обраний відділ/кафедру для проходження стажування та заплановану діяльність під час мобільності.

  • Мотиваційний лист
  • Лист запрошення (для аспірантів, викладачів та адміністративних працівників)

Якщо немає налагоджених академічних контактів з кафедрами Університету Вальядоліду, то для отримання листа-запрошення надішліть відповідний запит на ka107.erasmusplus@uva.es (у копію halyna.lesiuk@nltu.edu.ua ), прикріпивши CV та пропозицію щодо мобільності з описом запланованої діяльності на 5 місяців (для аспірантів) або 5 робочих днів (викладачів та адміністративних працівників).

  • Документ, що підтверджує несприятливі фінансові або соціальні умови (для осіб з несприятливими фінансовими або соціальними умовами)
  • Документ, що підтверджує інвалідність (для осіб з інвалідністю)
  • Декларація про дотримання податкових та національних страхових зобов’язань щодо грантів (повинна бути підписана заявником).

Після надання всієї інформації та завантаження документів буде сформована розписка, яка повинна бути підписана та завантажена на онлайн-платформу UVAMOBPLUS для завершення процесу подання заявки.

Оцінювання претендентів відбуватиметься НЛТУ України та Університетом Вальядоліду за критеріями:

Для студентів/аспірантів:

  • Академічна успішність (вага критерію 60%)
  • Мотивація (вага критерію 20%)
  • Доречність пропозиції щодо мобільності (вага критерію 20%)

Для викладачів та адміністративних працівників:

  • Професійний досвід (вага критерію 60%)
  • Мотивація (вага критерію 20%)
  • Доречність пропозиції щодо мобільності (вага критерію 20%)

Всі документи мають бути завантажені на онлайн-платформу UVAMOBPLUS до 15 березня 2020 р., 12:00 год. за іспанським часом (Spanish time).

Копії документів, завантажених на онлайн-платформу та заяву (додаток 2 або 3 Положення про академічну мобільність учасників освітнього процесу в Державному вищому навчальному закладі “Національний лісотехнічний університет України”) подати у ВМЗ до 16 березня 2020 р., 13:00 год.

З питаннями щодо участі в конкурсі звертатися до відділу міжнародних зв’язків НЛТУ України за адресою: адміністративний корпус НЛТУ України, кім.10. е-mail: vmz@nltu.edu.ua

Ознайомитися з відгуками студентів та викладачів, які реалізували право на академічну мобільність в Університеті Вальядоліду за попередніми конкурсними відборами можна за посиланнями: 1, 2, 3, 4.

Додатки:

  1. Положення про академічну мобільність учасників освітнього процесу в Державному вищому навчальному закладі “Національний лісотехнічний університет України”.
  2. Англомовне оголошення.
  3. Шаблон довідки, яка підтверджує зайнятість в НЛТУ України
  4. Керівництво як заповнювати заявку в онлайн-системі.