19 лютого 2022 року відбувся «День відкритих дверей», організований двома дирекціями навчально-наукових інститутів НЛТУ України – Лісового і садово-паркового господарства і Деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну. У заході, який був проведений дистанційно, взяли участь майже 50 випускників загальноосвітніх шкіл та учнівських лісництв Львівської, Волинської, Рівненської і Хмельницької областей.

Розпочав зустріч директор Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства проф. Степан Миклуш, який підкреслив, що Національний лісотехнічний університету України у 2024 році буде відзначати 150 років від дня заснування. Також він коротко зупинився на історичних віхах становлення Університету і зазначив, що перші заняття відбулися 24 жовтня 1874 року у Крайовій лісовій школі в м. Львові. У зв’язку з цим колектив університету на чолі з ректором проф. Володимиром Загорським докладає зусиль для того, щоб гідно відзначити цю ювілейну дату.

Під час презентації особливостей навчання доповідач відзначив, що сьогодні чотири навчально-наукові інститути університету здійснюють набір студентів на навчання за 27 спеціальностями. Також він детально охарактеризував спеціальності інституту лісового і садово-паркового господарства, особливості навчального процесу, організацію практичної підготовки та закріплення здобутих компетентностей майбутніми випускниками.

Окремо було наголошено на тому, що в інституті здійснюється  підготовка фахівців за трьома ступенями вищої освіти – бакалавр, магістр та доктор філософії за спеціальностями, кількість вступників на які постійно зростає: 205 «Лісове господарство» (освітньо-професійні програми «Лісове господарство»,  «Мисливське господарство»); 206 «Садово-паркове господарство» (освітньо-професійна програма «Садово-паркове господарство»); 191 Архітектура та містобудування (освітньо-професійна програма «Ландшафтна архітектура»).

Здобуті знання за кожною із названих спеціальностей дають змогу випускникам спрямовувати зусилля на забезпечення для людини екологічно чистого та привабливого довкілля, збереження та примноження лісових ресурсів, формування естетично-привабливих ландшафтів та краєвидів.

Значна увага була приділена майбутньому працевлаштуванню на лісогосподарських та комунальних підприємствах. Особливо були відзначені можливості навчання за кордоном в університетах-партнерах Європи та традиції з проходження студентами магістерського курсу за спеціальністю «Лісове господарство» в межах двотижневої навчальної практики у лісах Баварії.  

Доповідач наголосив на таких незаперечних перевагах навчання у лісотехнічному університеті:

  • компактне розташування навчальних корпусів і гуртожитків в межах студентського містечка та їх близьке розташування від історичного центру міста – в межах 15-20 хв. ходьби;
  • стовідсоткове забезпечення студентів комфортабельними гуртожитками;
  • можливість проходження навчальних практик та організації відпочинку в оздоровчо-спортивному таборі «Лісотехнік» на березі Чорного моря (с. Рибаківка Миколаївської обл.), а також лісоекологічних стаціонарах у Шацьку, Моршині та Східниці;
  • можливість семестрового чи річного навчання у споріднених ЗВО Німеччини, Іспанії, Польщі, Румунії.

До послуг студентів функціонують сучасна бібліотека, спортивні зали. Також студенти мають можливість брати активну участь у щорічних студентських фестивалях «Весна Лісотехніки», «Осінь Лісотехніки», «Міс Лісотехніки», «День першокурсника», конкурс «Студент року», щорічній університетській спартакіаді, футбольних турнірах, туристичних поїздках, тренінгах, бути учасниками хорової капели «Діброва», танцювальних та співочих гуртків , студії творчого слова.

Директор інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну проф. Володимир Маєвський детально охарактеризував спеціальності та освітні програми інституту, яких сьогодні дев’ять.

Відповідальний секретар Приймальної комісії НЛТУ України Михайло Бурдяк детально ознайомив присутніх з правилами прийому на навчання в університеті у 2022 році, терміном подачі документів, який визначений з 12 до 22 липня та предметами ЗНО для вступу на відповідні спеціальності. Потенційні вступники отримали кваліфіковані відповіді на свої запитання.

Зустріч пройшла у теплій та дружній атмосфері діалогу із потенційними абітурієнтами.