Національний лісотехнічний університет України та Університет сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина) оголошують конкурс на здобуття стипендій для стажування в Університеті сталого розвитку
м. Еберсвальде за програмою Євросоюзу Еразмус+ (напрям КА1) 

Тривалість стажування – від 7 днів до 2 місяців.

Мова стажування – англійська або німецька.

Період реалізації мобільності – листопад 2022-січень 2023 року.

Стажування фінансується за рахунок програми Євросоюзу Еразмус+. Покриваються витрати на подорож та проживання.

УМОВИ УЧАСТІ В КОНКУРСІ

Мета стажування:

  • для викладачів: стажування (відвідування факультетів, занять, вивчення модуля (за наявності відкритих) або викладання; професійний розвиток в галузі методики викладання і досліджень;
    Перелік модулів за посиланням.
  • для адміністративних працівників: ознайомлення з професійною діяльністю, пов’язаною з виконанням посадових обов’язків в НЛТУ України.

Примітка: З огляду на воєнний стан в Україні є обмеження щодо виїзду чоловіків віком від 18 до 60 років. Категорії військовозобов’язаних громадян, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, визначені Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Для перетину державного кордону для вказаних категорій військовозобов’язаних громадян потрібна довідка про відстрочку від мобілізації, видана військкоматом. Відповідно до вимог Закону України «Про прикордонний контроль», повноваження щодо надання особам, у тому числі й громадянам України призивного віку, дозволу на перетинання державного кордону України надані уповноваженим посадовим особам, які здійснюють прикордонний контроль у пунктах пропуску через державний кордон України.

ВИМОГИ ДО ПРЕТЕНДЕНТІВ:

  •  викладачі, які проходитимуть стажування англійською мовою: обовʼязкове розроблення дисципліни для викладання англійською мовою в НЛТУ України;
  •  викладачі, які проходитимуть стажування німецькою мовою: здійснення керівництва дослідженнями і практикою студентів Університету сталого розвитку м. Еберсвальде німецькою мовою під час їх перебування в НЛТУ України.
  •  адміністративні працівники, які проходитимуть стажування англійською/німецькою мовою: впровадження результатів стажування в НЛТУ України; 
  • володіння мовою стажування на рівні не нижчому ніж В2 згідно з Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) http://europass.cedefop.europa.eu/en/resources/european-language-levels-cefr.

Зобов’язання викладача після повернення зі стажування:

  •  прозвітувати про стажування на засіданні кафедри/Вченої ради ННІ (копію звіту подати у відділ міжнародних зв’язків);
  •  стислий звіт про стажування за програмою Еразмус+ опублікувати на сайті НЛТУ України;
  •  виконувати відповідне навантаження з англомовної дисципліни або здійснювати керівництво дослідженнями і практикою студентів Університету сталого розвитку м. Еберсвальде німецькою мовою під час їх перебування в НЛТУ України.

Зобов’язання адміністративних працівників після повернення зі стажування:

  • прозвітувати про стажування на засіданні Вченої ради університету (копію звіту подати у відділ міжнародних зв’язків), у звіті представити, які результати стажування для кафедри/ННІ/університету та як вони будуть запроваджені;
  •  стислий звіт про стажування за програмою Еразмус+ опублікувати на сайті НЛТУ України.

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ УЧАСТІ В КОНКУРСІ

1. Curriculum Vitae ‒ біографічна довідка мовою стажування (у форматі Europass http://europass.cedefop.europa.eu/documents/curriculum-vitae/templates-instructions) з переліком основних публікацій.

2. Letter of Intent ‒ мотиваційний лист мовою стажування.
У листі та проекті угоди мобільності претенденти-викладачі повинні вказати 1-2 модулі, які становлять професійну зацікавленість.
Претенденти, які уже проходили стажування в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде, у листі наміру повинні пояснити, чому подають заявку знову. 

3. Проект тристоронньої угоди про мобільність  (див. додатки 13-14 «Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу ДВНЗ «НЛТУ України»). У змісті угоди претенденту рекомендовано відобразити сферу наукових/академічних інтересів та пояснити очікуваний внесок у досягнення завдань, передбачених Стратегією інтернаціоналізації Державного вищого навчального закладу “Національний лісотехнічний університет України” на період до 2026 року.

4. Сертифікат незалежного оцінювання рівня володіння іноземною мовою або довідка, видана кафедрою іноземних мов НЛТУ (Language Assessment Sheet). 

До участі в конкурсі допускаються лише ті кандидати, які надали повний пакет документів.

Документи надсилаються одним файлом у форматі PDF (максимальний розмір – 15 Мб) на електронну адресу відділу міжнародних зв’язків НЛТУ України vmz@nltu.edu.ua з копією листа міжнародному відділу Університету сталого розвитку м. Еберсвальде incomings@hnee.de 

Назва файлу: 
Name Surname 380ххххххххх
(імʼя, прізвище згідно з закордонним паспортом, номер мобільного телефону +380ххххххххх).
Тема листа:
Name Surname Application Erasmus+ 
Термін подання документів  – до 02 листопада 2022 р.

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

1. Розгляд поданих заявок Університетом сталого розвитку м. Еберсвальде. Рішення про надання стипендій ухвалюється з урахуванням наявності відкритих навчальних модулів відповідно до сфери наукових/академічних інтересів претендента, змісту запропонованої програми стажування, підтримки існуючої співпраці або розвитку нових контактів.

2. Оприлюднення відділом міжнародних зв’язків результатів відбору на сайті НЛТУ України та інформування учасників конкурсу.

3. Погодження програми мобільності та підписання тристоронньої угоди (див. додатки 13-14 «Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу ДВНЗ «НЛТУ України»).

4. Оформлення закордонного відрядження згідно з розділом 8 «Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу ДВНЗ «НЛТУ України».

Зверніть, будь ласка, увагу, що у період листопад 2022 р. – січень 2023 р. можуть бути труднощі з пошуком житла та поселенням у м. Еберсвальде. Список доступного житла за посиланням.

З питаннями щодо конкурсу звертатися у відділ міжнародних зв’язків НЛТУ України: адміністративний корпус НЛТУ України, кім.10. Контактна особа – Василишин Христина Романівна, kvasylyshyn@nltu.edu.ua 

Додатки:

1. Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу ДВНЗ “НЛТУ України”.
2. Стратегія інтернаціоналізації Державного вищого навчального закладу “Національний лісотехнічний університет України” на період до 2026 року.