18 травня о 17.00 год у Музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької у Львові відбудеться відкриття виставки відомої художниці Ірини Дзиндри «Історії Сени». Так «Музикальна кам’яниця» долучиться до відзначення Міжнародного Дня музеїв.

Виставка Ірини Дзиндри – це чисті імпресіоністичні полотна, які зображають річку Сену та Париж. Надихнувшись відомим твором Ернеста Хемінґвея «Свято, яке завжди з тобою», художниця створила атмосферне «враження» міста, яке завжди живе мистецтвом, де кожна будівля, бруківка, міст пам’ятають видатних постатей.
Так, Париж і Львів дуже споріднені. Адже їхня музична історія переплетена і тріумфом Соломії Крушельницької на оперній сцені. Саме у Парижі Крушельницька виконувала партію Ельзи в опері «Лоенґрін» Ріхарда Ваґнера, додаючи до свого вінка слави наступну золоту гілку. Разом з партнером по сцені Яном Решке їй вдалося підкорити паризьку публіку своїм високим мистецтвом. Відкриємо цю історію разом через живописні полотна, які перенесуть нас до Парижу яскравими барвами та голосом Соломії Крушельницької, який, наче світло немеркнучої зірки і сьогодні захоплює нас.

Оглянувши живописні полотна Ірини Дзиндри, на Вас чекає зустріч із мисткинею та о 18.00 год лекція мистецтвознавця Івана Дудича. З лекції Ви дізнаєтеся більше про мистецтво імпресіонізму, незабутні Паризькі історії, і, звісно, про тріумфи Соломії Крушельницької в одному з найбільш відомих оперних театрів світу. Ми поговоримо про кожне полотно, яке представлене на виставці та зануримося в атмосферу мистецтва живопису та музики.
Подаруйте собі святковий настрій та відвідайте чудову виставку Ірини Дзиндри в одній з найзагадковіших та містичних локацій Львова. Коли ще Вам випаде нагода відвідати ввечері дім-музей славетної співачки, коли западатимуть сутінки, а звуки і картини минулого оживатимуть для Вас!
Адреса: Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької у Львові (вул. С. Крушельницької, 23)

Першоджерело: https://fb.me/e/2wEmWu8B6