Перебуваючи у службових справах у Львові дирекцію ННІ лісового та садово-паркового господарства відвідав випускник кафедри лісових культур та лісової селекції університету, магістр лісового господарства, кандидат сільськогосподарських наук Ярощук Роман Анатолійович, який уже тривалий час працює в Сумському національному аграрному університеті. Сьогодні він – завідувач наукової лабораторії «Лісівництва Північного Сходу України», доцент кафедри екології та ботаніки. Аналізуючи стан лісових насаджень Сумщини, які зазнають ворожих обстрілів, необхідність їх відновлення та примноження Роман Ярощук відзначив потребу у кваліфікованих фахівцях з лісового господарства.

Обговорюючи проект освітньо-професійної програми підготовки магістрів з лісового господарства він загострив увагу на важливості швидшого переходу від лісосічної системи до вибіркової системи рубок головного користування, що знаходить відображення в ОПП програмі та навчальному плані підготовки магістрів з лісового господарства. А практичні заняття зі студентами на закладених стаціонарних ділянках з дослідження переформування насаджень основних деревних видів вибірковими методами дадуть змогу результати опанування дисципліни «Наближене до природи ведення лісового господарства»  реалізувати на виробництві.

Під час зустрічі також була присутня Ярощук Світлана Василівна, кандидат сільськогосподарських наук, завідувач відділу аспірантури та докторантури, старший науковий співробітник науково-дослідної частини Сумського національного аграрного університету.

Доцент кафедри ботаніки Заячук Василь для гостей провів екскурсію у Музеї деревини, де крім іншого обговорили особливості підготовки фахівців лісового господарства в НЛТУ України та Сумському національному аграрному університеті.