Всебічна підтримка України від Польщі триває – цього разу у навчальній сфері!
В понеділок 3 квітня відбулася онлайн лекція для студентів спеціальності 205 – Лісове господарство (освітній ступінь – магістр) з дисципліни “Світові лісові ресурси” (викладач – доц. Вицега Р.Р.) за участю гостя з Науково-дослідного Інситуту Лісівництва, м. Сенкочин Старий, Республіка Польща (https://www.ibles.pl/). Презентацію про стан лісів і лісове господарство Польщі представив доцент, кандидат наук, координатор ICP-Forests в Польщі та відповідальний за підготовку національних звітів про ліси Польщі – Грегош Заянчковський (Grzegorz Zajaczkowski). У лекції взяли участь не тільки студенти-магістри, але й науково-педагогічні працівники кафедри лісової таксації та лісовпорядкування та ННІ ЛСПГ. Цікавими були запитання і дискусія щодо функціонування приватних лісів Польщі (лісовпорядкування, планування та проведення лісогосподарських заходів у них), санітарних заходів в лісах (дозвільні документи, тривалість та період проведення), екосистемних послуг лісів тощо.
На завершення Руслан Вицега висловив слова подяки за надану Україні допомогу у війні проти Росії та за участь у лекції. Натомість Грегош Заянчковський запевнив у подальшій підтримці України, продовженні та розширенні тіснішої співпраці.
Варто додати, що у рамках підписаного договору про співпрацю між Національним лісотехнічним університетом України та Науково-дослідним Інситутутом Лісівництва доц. Вицега Р.Р. пройшов стажування у грудні 2022 р. та лютому 2023 р.