У вівторок, 14 листопада 2023 р. до Музею деревини НЛТУ України завітали з навчальною метою студенти групи ІД-11 спеціальності “Інформаційна, бібліотечна та архівна справа” для ефективного засвоєння знань з предмету “Введення в спеціальність”.  Екскурсію провів завідувач Музею доцент Василь Заячук. Студенти отримали знання з особливостей ведення музейної справи, формування та зберігання колекцій. Отримані навички будуть корисні для набуття в майбутньому фаху контент-менеджерів. 


У п‘ятницю, 27 жовтня 2023 року до Музею деревини  НЛТУ України на екскурсію навідалися учні 9-А класу  СЗШ  №95 м. Львова. Учні, що стоять перед вибором майбутньої професії, дізналися про можливості здобуття вищої освіти в НЛТУ України. Пізнавальну екскурсію провів завідувач Музею доцент Василь Заячук. Учні розширили свої знання з біології та екології рослин.

Зокрема, навчилися визначати вік ростучого та зрубаного дерева. Отримані під час екскурсії знання згодом допоможуть учням з вибором майбутньої професії.  


У четвер, 26 жовтня 2023 року до Музею деревини  НЛТУ України на екскурсію навідалися учні різних класів з табору “Осінні канікули з Богом” з Храму св. ап. Андрія та  св. свщмч. Йосафата з Левандівки. Дітки розширили свої знання з біології, дізналися про важливу екологічну роль  та значну господарську цінність деревних рослин, їстівних грибів, плодових і лікарських рослин. Дітки навчилися визначати вік дерева. Наприкінці екскурсії дітки пригостилися продуктами бджільництва. 


До Ботанічного саду НЛТУ України з екскурсією завітали дітки з табору “Осінні канікули з Богом” з Храму св. ап. Андрія та  св. свщмч. Йосафата з Левандівки. Дітки побачили дерева Ботанічного саду у всіх барвах осені. Учні дізналися багато цікавинок з життя рослин. Зокрема, побачили дерево, на якому цвітуть тюльпани. Відправили у далеке плавання “човники” кельрейтерії. Дізналися, на якому дереві утворюються кедрові горішки,  та спробували їх на смак. Цікаво та пізнавально провели теплий та сонячний осінній день.


І знову в НЛТУ України з екскурсією маленькі ерудити. Цього разу у п’ятницю, 20 жовтня 2023 року, на екскурсію до Музею деревини НЛТУ України завітали учні чотирьох класів з приватної  школи “Ерудит”.  Екскурсію провів завідувач Музею деревини доцент Василь Заячук.  Учні дізналися, яким був водопровід середньовічного Львова. Цікавість учнів викликали дерев’яні експонати побутового вжитку.  Учні дізналися багато цікавого про сфери застосування виробів з деревини. Ці знання, можливо,  згодом  допоможуть юним ерудитам  у виборі майбутньої професії. 


У вівторок, 3 жовтня 2023 року, до Музею деревини та Ботанічного саду НЛТУ України на екскурсію завітали панянки «золотого віку» із товариства Львівського міського територіального центру. Екскурсія складалася із двох частин. Її проводили доц. Горбенко Н.Є. та доц. Заячук В.Я. кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу. У першій частині шановні пані ознайомилися із колекцію трав’янистих рослин Ботсаду НЛТУ. Надзвичайно цікавими для досвідчених господинь були рослини із колекції лікарських та пряно-ароматичних рослин, що відтепер будуть використані у приготуванні страв. Друга частина, проведена у Музеї деревини, викликала інтерес у економічному аспекті. Було задано багато запитань, на які поважні гості отримали вичерпні відповіді. Екскурсії для відвідувачів поважного віку проводили вперше. Сподіваємося, такі екскурсії стануть традиційними, адже просвітницька робота для дорослих відповідає світовому тренду неперервної освіти, або «освіти протягом усього життя» (англ. lifelong education).


29 вересня 2023 року на екскурсію до Ботанічного саду та Музею деревини НЛТУ України навідалися учні приватного ліцею “Живе Слово”.
Учні довідалися про спеціальності, які можна здобути в НЛТУ України. Учні ознайомилися з розмаїттям рослин та побачили перші кольори осені у Ботанічному саду.
Завідувач Музею деревини доцент Василь Заячук ознайомив учнів з цікавими виробами з деревини, якими користувались в минулому та послуговуються і зараз.
Діток зацікавили зразки недеревної продукції лісу, зокрема продукти бджільництва, представлені Музеї.
Найбільше діткам засмакували квітковий пилок та драже з меду, пилку та дикорослих плодів, виготовлені ФОП “Стовпюк Г.П.”, з яким на постійній основі співпрацює кафедра ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу. 


У п’ятницю, 22 вересня 2023 року, на екскурсію до Ботанічного саду НЛТУ України завітали наймолодші ерудити зі школи “Ерудит”.  Екскурсію провів завідувач Музею деревини доцент Василь Заячук.  Цікавість юних екскурсантів викликали не тільки рослини Ботанічного саду, але й представники фауни. Спілкування було взаємно цікаве, позитивне, подекуди веселе. Пізнання рослинного світу згодом  допоможе юним ерудитам  зорієнтуватися у виборі майбутньої професії. 


У плані виробничої практики до музею деревини з екскурсією завітали студенти Технологічного фахового коледжу НЛТУ України групи Л-21 21 вересня 2023 року.  Під час екскурсії завідувачем Музею доцентом Заячуком В.Я. була проведена профорієнтаційна роботи, результати якої будуть відображені у вступній кампанії  2024 року.  Багато питань було задано студентами із використання недеревних ресурсів лісу, чим і займається кафедра ботаніки, деревинознавства і  недеревних ресурсів лісу.


Музей деревини відкриває двері у новому навчальному році. Першими у цьому навчальному році  до музею завітали студенти груп ПУА – 11 та ПУА – 12 спеціальності “Публічне управління та адміністрування”. Екскурсію провів завідувач музею деревини доцент Заячук В.Я. Студенти ознайомилися з особливостями управління у лісовій галузі. Особливу цікавість студентів викликав символ державного управління часів козацької держави – булава з сувенірної колекції музею. Студентам цікаво було дізнатися, що вперше булаву як символ влади козаки почали використовувати у 1576 року. 


4 липня 2023 р. викладачами НЛТУ України, доцентами кафедри ботаніки Наталією Горбенко та Василем Заячуком проведена екскурсія в Музеї деревини  та Ботанічному саду НЛТУ України та профорієнтаційна робота під час навчальної практики для студентів спеціальності 205 – Лісове господарство під керівництвом викладачів Черкаського державного технологічного університету (завідувач кафедри лісового господарства та раціонального природокористування Інгріда Чемерис, доцент Світлана Ключка). Студенти поглибили отримані знання з ботаніки, дендрології та деревинознавства.


І знову гості в Музеї деревини  та Ботанічному саду НЛТУ України. На цей раз до нас  завітали ліцеїсти 4-го класу 52 ліцею м. Львова, їхні батьки та вчителі. Завідувач Музею, доцент кафедри ботаніки Василь Заячук провів для них  екскурсію. Ліцеїсти дізналися багато цікавинок з життя рослин, а також  ознайомилися з колекційним фондом Музею та Ботанічного саду. Ліцеїсти отримали подарунки від школярів з Німеччини.


У середу 7 червня 2023 р. у Музеї деревини  НЛТУ України завідувачем Музею, доцентом кафедри ботаніки Василем Заячуком була проведена змістовна екскурсія для вихованців дитячого будинку “Благодать”. Учні отримали додаткові знання з біології та географії. Своїми враженнями  учні поділилися у книзі відгуків.


Працюємо на далеку перспективу. До Музею деревини  та Ботанічного саду НЛТУ України завітали ліцеїсти 3-го Б класу 52 ліцею м. Львова, їх батьки та вчителі. Завідувач Музею, доцент кафедри ботаніки Василь Заячук провів для них  екскурсію. Ліцеїсти дізналися багато цікавого про колекційний фонд Музею та Ботанічного саду. Ліцеїсти отримали як подарунки м”які іграшки від однолітків з Німеччини.


У понеділок 5 червня 2023 р. у Музеї деревини  та Ботанічному саду НЛТУ України у плані здійснення профорієнтаційної роботи завідувачем Музею, доцентом кафедри ботаніки Василем Заячуком була проведена екскурсія для ліцеїстів 8-го Б класу 52 ліцею м. Львова, вчителів та батьків. Ліцеїсти дізналися про цікаві факти з життя рослин. Чекаємо на майбутніх абітурієнтів. Своїми враженнями  ліцеїсти поділилися у книзі відгуків.


У четвер 25 травня 2023 р. у Музеї деревини  НЛТУ України у плані здійснення профорієнтаційної роботи завідувачем Музею, доцентом кафедри ботаніки Василем Заячуком була проведена екскурсія для студентів ІІ курсу групи О-21 Технологічного фахового коледжу НЛТУ України. Студенти дізналися про специфіку роботи працівників лісової галузі та отримали додаткові знання з деревинознавства. Своїми враженнями  студенти поділилися у книзі відгуків.


У середу 17 травня 2023 р. у Музеї деревини  НЛТУ України  доцент кафедри ботаніки Василь Заячук провів екскурсію для команди проекту та міжнародного тренінгу – курсу “Interactive content”.  Своїми враженнями  команда проекту поділилася у книзі відгуків для відвідувачів Музею деревини.


У середу 17 травня 2023 р.  музей деревини  НЛТУ України відвідали спеціалісти департаменту  ліцензування Міністерства освіти і науки України. Доцент кафедри ботаніки Василь Заячук ознайомив їх з історією університету, колекціями музею та особливостями підготовки студентів в НЛТУ України, зокрема спеціальності 205 – лісове господарство. Своїми враженнями  спеціалісти департаменту  ліцензування МОН України поділилися у книзі відгуків.


У середу 17 травня 2023 р. у Музеї деревини  НЛТУ України у плані здійснення профорієнтаційної роботи доцентом кафедри ботаніки Василем Заячуком була проведена екскурсія для учнів 5-го Г класу ліцею міжнародних відносин  ім. В. Стуса м. Львова. Учні дізналися про специфіку роботи працівників лісової галузі та отримали додаткові знання з біології та екології рослин. Своїми враженнями  учні поділилися у книзі відгуків.


У середу, 10 травня 2023 р., у Музеї деревини та Ботанічному саду НЛТУ України у рамках профорієнтаційної роботи доцентом кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу Василем Заячуком була проведена екскурсія для учнів 6-го класу школи  №90 м. Львова.
Учні отримали додаткові знання з біології, фенології та екології рослин. Своїми враженнями  учні поділилися у книзі відгуків.


І знову проведена профорієнтаційна робота по залученню майбутніх студентів до великої родини лісотехніків.  У четвер 04.05.2023 р.  у Ботанічному саду та Музеї деревини НЛТУ України проведена тривала екскурсія для учнів 8-го Б класу Ліцею № 46 ім. В. Чорновола під керівництвом класного керівника Кирильчук О.І. Учнів ознайомили з особливостями поширення деревних рослин в різних регіонах України. Учні дізналися багато цікавого з історії рослинного світу. Доценти кафедри ботаніки  Горбенко Н.Є. та Заячук В.Я. ознайомили учнів зі спеціальностями, які можна здобути в НЛТУ України.


Музей деревини НЛТУ України вчергове приймав гостей.
Цього разу відвідувачами Музею деревини стали учні 7-го класу Ліцею міжнародних відносин імені Василя Стуса. В рамках уроку з біології під керівництвом вчителя біології Вакшинської М.П. учні дізналися про особливості росту і розвитку деревних рослин. Екскурсію Музеєм деревини провів доцент Заячук В.Я. 


В черговий раз проведена профорієнтаційна робота для учнів шкіл, гімназій, ліцеїв.
До Музею деревини НЛТУ України завітали учні 7-го Б класу ЛМВ ім. В. Стуса під  керівництвом вчителів  Ліцею. Учні дізналися про спеціальності НЛТУ України, їх особливості та галузі застосування. Детально учні ознайомилися з основами здобуття спеціальності “Лісове господарство”. По закінченні екскурсії Музеєм деревини учнів пригостили кращими зразками недеревної продукції лісу.


У середу 19.04.2023 р.  в рамках уроку з географії до Музею деревини НЛТУ України завітали учні 8-го класу Ліцею міжнародних відносин ім. Василя Стуса під керівництвом вчителя географії Бендзяк М.Я. Учні ознайомилися з географією поширення деревних рослин у світі та особливості зростання деревних рослин в різних природних зонах України. Доцент Заячук В.Я. ознайомив учнів з спеціальностями, які можна здобути в НЛТУ України.