28 квітня 2023 року відбулась знакова подія – мисливська спільнота України офіційно стала частиною мисливського Європейського Союзу!

В цей день в Софії (Болгарія) у форматі виїзного засідання зібралися керівники національних мисливських асоціацій Європи на щорічні збори членів Федерації мисливських та природоохоронних асоціацій Європи (FACE). Порядок денний включав широкий спектр нагальних мисливських питань на європейському рівні.

Окрім іншого, FACE вітала Громадську спілку «Всеукраїнська асоціація мисливців та користувачів мисливських угідь» в якості дійсного члена. Ця організація була рекомендована Українським товариством мисливців та рибалок (що налічує понад 180 000 мисливців) представляти мисливську спільноту України у FACE. Асоціація має 24 відокремлені підрозділи в усіх регіонах України, а також науково-технічну раду, що налічує понад 30 фахівців з різних вищих навчальних закладів. Серед учасників 300 юридичних осіб (користувачів та власників мисливських угідь) – йдеться у офіційному повідомленні Федерації мисливських та природоохоронних асоціацій Європи.

FACE – заснована в 1977 році, представляє інтереси 7-ми мільйонів мисливців Європи як міжнародна некомерційна неурядова організація. Це робить FACE найбільшим демократичним представницьким органом мисливців у світі та, ймовірно, однією з найбільших європейських громадських організацій.

Роман Угляр, голова Львівської обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок

Іван Делеган, доцент кафедри лісівництва НЛТУ України, член науково-технічної ради, директор Львівської обласної філії Громадської спілки «Всеукраїнська асоціація мисливців та користувачів мисливських угідь»