Протягом 12-16 червня під керівництвом проф. Крамарця В. та ас. Кендзьори Н. проведено навчальні практики для студентів групи СПГ-31 із “Захисту садово-паркових насаджень” та для студентів групи СПГС-21 із “Фітопатології та ентомології”.

Під час практики студенти обстежили зелені насадження міста, ознайомилися із методами вивчення видового складу збудників хвороб та потенційних шкідників декоративних рослин.

У ДСЛП “Львівлісозахист” (директор Ясіновський І.) завідувачка лабораторії Венгер В. провела практичне заняття та продемонструвала методи мікологічних досліджень збудників хвороб.

На території філії ДП “Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр” (директор Пелиньо Ф.) інженер Сплавінський М. ознайомив студентів із особливостями вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою, методами тривалого зберігання насіння в холодильних камерах та із заходами з попередження поширення шкідників і хвороб у закритому та відкритому ґрунті.

Пізнавальною була екскурсія в садовий центр Green Port, де студенти обстежили декоративні рослини для озеленення. Менеджер Кіт Р. розказав про особливості роботи садового центру та про заходи з попередження поширення шкідників і хвороб під час ввезення імпортованих декоративних рослин.

Усі фахівці, із якими студенти спілкувалися під час практики, є випускниками нашого ННІ лісового та садово-паркового господарства, тому охоче ділилися виробничим досвідом із своїми майбутніми колегами.