5 грудня 2023 року відбулася 73 науково-технічна конференція професорсько-викладацького складу наукових працівників, докторантів та аспірантів в стінах Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства.

Участь в роботі конференції взяли поряд науково-педагогічними працівниками інституту та інших вищих навчальних закладів та науковці із природоохоронних установ Карпат та Волині. На конференції також були  представлені окремі доповіді дистанційно.

Всього було представлено 30 доповідей та повідомлень, які стосувалися вирішення питань підвищення біотичної стійкості лісостанів, аналізу змін площ і таксаційних ознак деревостанів Українських Карпат, проблем і способів ідентифікації деревини, перспектив використання декоративних деревних видів, селекційних підходів до вирощування садивного матеріалу, поширення хвороб і шкідників у лісових насадженнях, ландшафтної характеристики зелених насаджень, формування дощових садів та ін.

На конференції були запропоновані напрями раціонального використання земель лісового фонду та лісових ресурсів, опрацювання шляхів підвищення продуктивності лісів, збереження біорізноманіття, використання девастованих земель, ландшафтного планування територій. Особливу увагу учасники конференції звернули на необхідності впорядкування підходів та удосконалення типології лісів України.

Присутні на конференції взяли участь у дискусії з нагальних проблем лісового сектору економіки держави, обговорюючи стратегічні напрями розвитку лісового та садово-паркового господарства і висловилися за глибшу інтеграцію лісівничої науки в практику ведення господарської діяльності.