ОГОЛОШЕННЯ
До уваги студентів НЛТУ України!

Національний лісотехнічний університет України і Університет сталого розвитку м. Еберсвальде (Hochschulefür Nachhaltige Entwicklung Eberswalde, Німеччина) оголошують конкурс на здобуття стипендій для навчання в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина) за програмою Євросоюзу Еразмус+(напрям КА1)

Конкурс оголошується на здобуття стипендій для навчання в осінньому семестрі 2024-2025 н.р. за такими програмами:

Програми навчання англійською мовою:

1. Бакалаврська програма «International Forest Ecosystem Management».
Мова навчання – англійська (В2) або німецька (С1).
До участі в конкурсі допускаються студенти 2-3 курсів денної форми навчання за спеціальностями «Екологія», «Лісове господарство», «Технології захисту навколишнього середовища», «Менеджмент».

 2. Магістерська програма «Forestry System Transformation».
Мова навчання – англійська (В2).
До участі в конкурсі допускаються студенти денної форми навчання 4-го курсу або 3-го курсу (скорочений термін навчання), які будуть вступати до НЛТУ України в 2024 році на освітній ступінь магістра за спеціальностями «Лісове господарство» та «Садово-паркове господарство».

3. Магістерська програма «Global Change Management».
Мова навчання – англійська (В2).
До участі в конкурсі допускаються студенти денної форми навчання 4-го курсу або 3-го курсу (скорочений термін навчання), які будуть вступати до НЛТУ України в 2024 році на освітній ступінь магістра за спеціальностями «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство», «Економіка», «Менеджмент», «Екологія».

4. Магістерська програма «Biosphere Reserves Management».
Мова навчання – англійська (В2).
До участі в конкурсі допускаються студенти студенти денної форми навчання 4-го курсу або 3-го курсу (скорочений термін навчання), які будуть вступати до НЛТУ України в 2024 році на освітній ступінь магістра за спеціальностями  «Економіка», «Менеджмент», «Екологія», «Лісове господарство».

5. Магістерська програма «Forest Information Technology».
Мова навчання – англійська (В2).
До участі в конкурсі допускаються студенти денної форми навчання 4-го курсу або 3-го курсу (скорочений термін навчання), які будуть вступати до НЛТУ України в 2024 році на освітній ступінь магістра за спеціальностями «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство».

Програми навчання німецькою мовою:

1. Магістерська програма «M.Sc. Holztechnik».
Мова навчання – німецька (С1).
До участі в конкурсі допускаються студенти денної форми навчання 4-го курсу або 3-го курсу (скорочений термін навчання), які будуть вступати до НЛТУ України в 2024 році на освітній ступінь магістра за спеціальністю «Деревообробні та меблеві технології».

2. Магістерська програма «M.A. Nachhaltiges Tourismusmanagement».
Мова навчання – німецька (С1).
До участі в конкурсі допускаються студенти денної форми навчання 4-го курсу або 3-го курсу (скорочений термін навчання), які будуть вступати до НЛТУ України в 2024 році на освітній ступінь магістра за спеціальностями «Екологія», «Технології захисту навколишнього середовища», «Менеджмент».

3. Магістерська програма «M.Sc. Ökologische Landwirtschaft und Ernährungssysteme»
Мова навчання – німецька (С1).
До участі в конкурсі допускаються студенти денної форми навчання 4-го курсу або 3-го курсу (скорочений термін навчання), які будуть вступати до НЛТУ України в 2024 році на освітній ступінь магістра за спеціальностями «Екологія», «Технології захисту навколишнього середовища».

4. Бакалаврська програма «B.Sc. Holztechnik»
Мова навчання – німецька (С1).
До участі в конкурсі допускаються студенти 2-3 курсів денної форми навчання за спеціальністю «Деревообробні та меблеві технології».

Термін навчання: 23 вересня 2024 р. – 21 лютого 2025 р.

Навчання фінансується за рахунок програми Євросоюзу Еразмус+. Стипендія передбачає покриття витрат на проживання в Німеччині в сумі 850 євро на місяць і витрат на проїзд у сумі 275 євро.

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ УЧАСТІ В КОНКУРСІ ДЛЯ СТУДЕНТІВ:

  1. Копія чинного закордонного паспорта.
  2. Мотиваційний лист мовою навчання в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде (Letter of motivation). У листі претенденти повинні вказати освітню програму, за якою бажають навчатися, пояснити свою мотивацію щодо участі у програмі академічної мобільності та очікувані результати для навчання і професійної кар’єри. 
  3. Довідка з місця навчання англійською мовою (Certificate of enrollment). Для отримання довідки звертатися в дирекції навчально-наукових інститутів (див. додаток 3 Положення про мобільність).
  4. Довідка про успішність навчання (Transcript of Records). Для отримання довідки звертатися в дирекції навчально-наукових інститутів (див. додаток 4 Положення).

Отримати довідки з дирекцій можна шляхом надсилання запитів на електронні адреси:

для студентів ІЕЕМ (доц. Юрків Н.М. borysnadia@nltu.edu.ua)
для студентів ІЛСПГ (доц. Гаврилюк С.А.  serhiy_havrylyuk@nltu.edu.ua)
для студентів ІМАКІТ– дирекція ІМАКІТ imakit@nltu.edu.ua 
для студентів ІДКТД – дирекція ІДКТД idtd@nltu.edu.ua

5. Довідка про знання іноземних мов (сертифікат незалежного оцінювання рівня володіння іноземною мовою або сертифікат, виданий кафедрою іноземних мов НЛТУ України за результатами складання раніше проведених іспитів).

Вимоги щодо знання мови:

  • англійська мова: мінімальний рівень – В1, рекомендований рівень – В2;
  • німецька мова: мінімальний рівень – В2, рекомендований рівень – С1.

Отримати довідку про знання іноземних мов (Language Assessment Sheet, див. додаток 5 Положення) можна, склавши іспит на кафедрі іноземних мов університету. Для складання іспиту потрібно зареєструватися до 16 квітня 2024 р. на кафедрі іноземних мов (інформацію про реєстрацію необхідно надіслати на електронну адресу fld@nltu.edu.ua  із зазначенням ПІБ та мови).

Іспит відбудеться очно 17 квітня 2024 р. (середа) о 11.00 год.

Проект Угоди про навчання, який містить перелік обраних курсів у приймаючому університеті та інформацію про їх можливе перезарахування в НЛТУ України. При складанні Угоди про навчання консультуватись з координаторами мобільності в ННІ.

Скановані копії документів, складених у встановленій послідовності, надсилаються одним файлом у форматі PDF (максимальний розмір – 15 Мб) на електронну адресу відділу міжнародних зв’язків vmz@nltu.edu.ua.

Назва файлу: Name Surname 380ххххххххх (імʼя, прізвище згідно з закордонним паспортом, номер мобільного телефону +380ххххххххх).
Тема листа: Name Surname 380ххххххххх

Термін подання документів в електронній формі на електронну адресу відділу міжнародних зв’язків vmz@nltu.edu.uaдо 25 квітня 2024 р.

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

  1. Подання необхідних документів на електронну адресу відділу міжнародних зв’язків vmz@nltu.edu.ua – до 25 квітня 2024 р.
  2. Номінування учасників Конкурсною Комісією НЛТУ України – до 30 квітня 2024 р. Конкурсна комісія НЛТУ України номінує учасників за результатами проведення співбесіди.

На співбесіді студент повинен виступити з презентацією тривалістю 7-10 хв. іноземною мовою на довільну тему за фахом. Співбесіда відбудеться очно. Усім зареєстрованим студентам буде повідомлено дату, час та місце проходження співбесіди.
Конкурсна комісія НЛТУ України складає загальний рейтинг і номінує студентів на основі таких критеріїв:

1.Рівень компетентності, мотивації та комунікації за фахом іноземною мовою, продемонстрований під час співбесіди (за 100-бальною шкалою, вага критерію – 50%).
2.Середній рівень успішності за час навчання (за 100-бальною шкалою, вага критерію – 50%).

  • Подання заявки та завантаження необхідних документів претендентами на онлайн портал (через Mobility Online) – до 15 травня 2024 р.
  • Прийняття рішення про надання стипендій Університетом сталого розвитку м. Еберсвальде. Очікувано – до 01 червня 2024 р.
  • Оприлюднення відділом міжнародних зв’язків результатів відбору на сайті НЛТУ України.
  • Погодження та тристороннє підписання навчального плану студента (Learning Agreement) (див. Додатки Положення).
  • Оформлення участі у програмі мобільності згідно з Положенням про мобільність.

З питаннями щодо конкурсу звертатися до відділу міжнародних зв’язків НЛТУ України, контактна особа – Лесюк Галина Миколаївна, е-мейл vmz@nltu.edu.ua

Ознайомитись з відгуками студентів, які вже реалізували міжнародну академічну мобільність в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде за програмою Еразмус+, можна за посиланням.

Додаток:

  1. ПОЛОЖЕННЯ  про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу ДВНЗ “НЛТУ України”

Відділ міжнародних зв’язків