ОПП підготовки висококваліфікованих фахівців відображають сучасні теоретичні знання та особливості їх практичного застосування. Особливо актуальним для Карпатського регіону є новітні підходи щодо впровадження наближеного до природи лісівництва та організації вибіркової форми господарства, для чого застосовують новітні технологічні прийоми. З особливостями застосування технічних засобів, технологій, машин і механізмів добре обізнані практики, які охоче діляться досвідом з науково-педагогічними працівниками навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства (далі – ННІ ЛСПГ).
Для обговорення програми ОПП зі спеціальності 205 “Лісове господарство” другого (магістерського) рівня вищої освіти відгукнувся керівник Карпатського лісового офісу ДП «Ліси України» Ігор Чебан.
Під час зустрічі в дирекції ННІ ЛСПГ керівник офісу висловив низку пропозицій щодо вдосконалення підготовки фахівців, практичної реалізації наукових напрацювань інституту на виробництві та поглиблення співпраці між колективами Карпатського лісового офісу та ННІ ЛСПГ.
Зокрема він відзначив необхідність вдосконалення вмінь та навиків випускників у роботі з сучасними програмно-технічними комплексами, які знаходять щораз ширше застосування в галузі.
В свою чергу директор ННІ ЛСПГ Степан Миклуш наголосив, що всі ОПП ННІ ЛСПГ чітко відповідають Стандарту вищої освіти.
Водночас вибірковими дисциплінами здобувачі освіти мають змогу поглибити свої знання та компетентності відповідно до запитів регіону майбутнього працевлаштування.
Робоча група з розроблення ОПП вдячна за висловлені пропозиції, які знайдуть своє відображення в освітніх програмах.