Національний лісотехнічний університет України і Університет Кастамону (Туреччина) оголошують конкурс на здобуття стипендій для навчання в Університеті Кастамону за програмою Євросоюзу Еразмус+ (напрям КА1)

Конкурс оголошується на здобуття:

  • 2 стипендій для навчання студентів тривалістю п’ять місяців.

Галузі знань (згідно з ISCED-2013):

  • 0821 – Forestry.
  • 0413 – Management and Administration.
  • 0311 –  Economics.
  • 1015 –  Tourism Management.
  • 0313  – Psychology.

Мови – англійська.

Період реалізації мобільності –  17 лютого 2025 р. -13 липня 2025 р.

Примітка: Зверніть, будь ласка, увагу, що з огляду на воєнний стан в Україні є обмеження щодо виїзду чоловіків віком від 18 до 60 років. Категорії військовозобов’язаних громадян, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, визначені Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Для перетину державного кордону для вказаних категорій військовозобов’язаних громадян потрібна довідка про відстрочку від мобілізації, видана військкоматом. Відповідно до вимог Закону України «Про прикордонний контроль», повноваження щодо надання особам, у тому числі й громадянам України призивного віку, дозволу на перетинання державного кордону України надані уповноваженим посадовим особам, які здійснюють прикордонний контроль у пунктах пропуску через державний кордон України.
Постановою КМУ від 02 квітня 2024 р. № 366 “Про внесення зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України” регулюється виїзд студентів-бакалаврів чоловічої статі.

Фінансові умови:

  • стипендія для студентів – 5250 євро;
  • витрати на проїзд – 275 євро.

УМОВИ  УЧАСТІ В КОНКУРСІ ДЛЯ СТУДЕНТІВ:

  • до участі в конкурсі допускаються студенти денної форми навчання 2-го або 3-го курсу бакалаврату, які навчаються в НЛТУ України за спеціальностями «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство», «Економіка», «Менеджмент», «Публічне управління та адміністрування», «Психологія», «Туризм», «Готельно-ресторанна справа».
  • до участі в конкурсі допускаються студенти денної форми навчання 1-го курсу магістратури, які навчаються в НЛТУ України за спеціальностями «Лісове господарство», «Менеджмент».
  • до участі в конкурсі допускаються бакалаври з середнім балом  не менше 55 балів та магістри з середнім балом не менше 62.5 балів за 100-бальною шкалою оцінювання успішності навчання.
  • Вимоги до рівня володіння англійською мовою відповідно до Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти (CEFR): мін. рівень – В2.

Для формування угоди про навчання необхідно скористатись переліком курсів з приймаючого університету, враховуючи тільки курси весняного семестру.

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ УЧАСТІ В КОНКУРСІ:

  1. Копія чинного закордонного паспорта.
  2. Копія чинного українського паспорта.
  3. Фото.
  4. Аплікаційна форма з фото (у додатку).
  5. Довідка з місця навчання англійською мовою (Certificate of enrollment). Для отримання довідки звертатися в дирекції навчально-наукових інститутів (див. додаток 3 Положення про мобільність).
  6. Довідка про успішність навчання (Transcript of Records) з вказаним середнім балом (Cumulative Grade Point Average). Для отримання довідки звертатися в дирекції навчально-наукових інститутів (див. додаток 4 Положення про мобільність):
  7. для студентів ІЕЕМ (доц. Юрків Н.М. borysnadia@ukr.net )
  8. для студентів ІЛСПГ (доц. Гаврилюк С.А. serhiy_havrylyuk@nltu.edu.ua)

7. Сертифікат незалежного оцінювання рівня володіння англійською мовою або довідка, видана кафедрою іноземних мов НЛТУ України.

Для здачі іспиту і отримання довідки Language Assessment Sheet необхідно до 14 жовтня 2024 р. зареєструватись на кафедрі іноземних мов шляхом надсилання повідомлення на електронну адресу fld@nltu.edu.ua із зазначенням прізвища, імʼя по-батькові. Іспит відбудеться 15 жовтня 2024 р. о 11.00 год. на кафедрі іноземних мов.

8. Сертифікат на підтвердження рівня володіння англійською мовою від eu|academy Placement Test in English. Сертифікат видається за результатами онлайн-тестування у форматі 31 квіз-запитань. Тривалість онлайн тесту – до 1 год, залежно від рівня підготовки. 

Для проходження онлайн-тестування та отримання сертифікату перейдіть за посиланням.

9. Проект Угоди про навчання, який містить перелік обраних курсів у приймаючому університеті та інформацію про їх можливе перезарахування в НЛТУ України. При складанні Угоди про навчання консультуватись з координаторами мобільності в ННІ.

10. Резюме у форматі Europass CV https://europass.europa.eu/en/create-europass-cv

11. Сертифікат, який підтверджує участь у попередніх проектах мобільності (за наявності).

12. Сертифікат, який підтверджує статус особи з інвалідністю (за наявності).

13. Диплом бакалавра (тільки для магістрів).

ПРОЦЕС ПОДАННЯ ЗАЯВКИ:

Заявки подаються онлайн через аплікаційну систему для академічної  мобільності Університету Кастамону за посиланням.

Заявники повинні завантажити всі необхідні документи через аплікаційну систему в період з 18 жовтня 2024 р. до 01 листопада 2024 р.

Відеоінструкція щодо подання заявки англійською мовою за посиланням.

Термін подання документів – з 18 жовтня до 01 листопада 2024 р.

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ:

  1. Засідання конкурсної комісії НЛТУ України з розгляду поданих документів. Складання протоколу засідання із загальним рейтингом всіх претендентів – очікувано до 07 листопада 2024 р.
  2. Подання протоколу засідання на розгляд до Університету Кастамону – очікувано до 07 листопада 2024 р.
  3. Прийняття рішення приймаючим університетом – очікувано до 11 листопада 2024 р.
  4. Оприлюднення відділом міжнародних зв’язків результатів відбору на сайті НЛТУ України та інформування учасників конкурсу – очікувано до 14 листопада 2024 р.
  5. Погодження програми мобільності та підписання тристоронньої угоди навчання  – 1 грудня 2024 – 30 січня 2025 р.
  6. Оформлення мобільності згідно з «Положенням про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу Національного лісотехнічного університету України» – 30 січня 2025 р. – 14 лютого 2025 р.

Конкурсна комісія НЛТУ України складає загальний рейтинг і номінує студентів на основі таких критеріїв:

КритеріїБали
Рівень академічної успішностіВага  критерію – 50% , бал ставиться за 100-бальною шкалою
Рівень володіння англійською мовоюВага критерію – 50%, бал ставиться за 100-бальною шкалою
Студенти з особливими освітніми потребами (статус особи з інвалідністю)+15
Студенти з попереднім досвідом навчання за програмою мобільності закордоном-10
Студенти з попереднім досвідом навчання за програмою мобільності в Україні-10
Відмова від участі в мобільності без своєчасного повідомлення про відмову у попередніх університетських проектах мобільності-10

Деталізація критерію «Рівень володіння англійською мовою»: Підсумкова оцінка рівня володіння англійською мовою ставиться за 100-бальною шкалою з урахуванням результатів іспиту на кафедрі іноземних мов та результатів  онлайн-тестування від eu/academy Placement Test in English.

Таблиця переведення рівня володіння англійською мовою у 100-б. оцінку:

Рівень володіння мовою відповідно до Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти (CEFR)Бали за 100-бальною шкалою
C2100
C195
B275

Вага результатів іспитів на володіння англійською мовою у підсумковій оцінці:

Форма іспитуВага оцінки
Іспит на кафедрі іноземних мов з отримання довідки  Language Assessment Sheet75%
Онлайн тестування від eu/academy Placement Test in English25%

З питаннями щодо конкурсу звертатися до відділу міжнародних зв’язків НЛТУ України за адресою: адміністративний корпус НЛТУ України, кім.10. Контактна особа –  Лесюк Галина Миколаївна vmz@nltu.edu.ua

Додатки:

  1. Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу Національного лісотехнічного університету України”.
  2. Угода про навчання.
  3. Аплікаційна форма.

Відділ міжнародних зв’язків