Випускник магістратури НЛТУ України 2009 року, головний технолог Львівської державної лісовпорядної  експедиції ВО «Укрдержліспроект»  Савчин Володимир Миколайович відгукнувся на запрошення кафедри лісової таксації та лісовпорядкування НЛТУ України прочитати лекцію з проблем організації лісовпорядкування та виконання лісовпорядних робіт в Україні.

4 квітня 2023 року за розкладом лекційних занять з дисципліни «Лісовпорядкування» Володимир Савчин в лекції «Лісовпорядкування, планування, проведення та проектування заходів» для студентів бакалаврату показав практичні сторони планування лісогосподарських робіт в об’єкті лісовпорядкування. Було акцентовано увагу на відповідальності працівників лісовпорядного підприємства за запроектовані заходи, на їхній ефективності та екологічності, адже вони будуть здійснені на протязі тривалого часу.

Після лекції Володимир Миколайович відповів на питання студентів щодо працевлаштування, особливостей виконання робіт в різних природних зонах, змін лісового законодавства, можливості створення приватних структур з інвентаризації лісових ресурсів тощо.